Mit csinál egy okos karkötő?

Mit csinál egy okos karkötő?A különböző okos eszközök ma már az életünk minden területén segítségünkre vannak. A legtöbben az okos órákat kedvelik, de az okos karkötő is egyre népszerűbb az emberek körében. Nézzük meg, hogy mit is csinál egy okos karkötő.

Az okos karkötő kinézetre a hagyományos karkötők és az okosórák között helyezkedik el. Egy vékony okos eszközről van szó, kis kijelzővel, és általában egy okostelefonhoz van csatlakoztatva. Ebben hasonlít az okosórához, de nincs olyan nagy kijelzője, és általában kényelmesebb is viselni. Mivel kisebb kijelzővel rendelkezik, mint egy okosóra, ezért nincs is szüksége olyan sok erőforrásra, így akár több mint egy hétig is lehet használni egy töltéssel.

Az okos karkötők elsődleges feladata a mozgás nyomon követése, mérése. Mérni tudják a lépésszámot, a megtett távolságot, időt, melyekből aztán rengeteg hasznos statisztikát lehet kiszámolni a mozgással, edzéssel kapcsolatban.

Szintén az egészséghez köthető a pulzusmérés, amit az okos karkötők szintén el tudnak végezni. Ezzel az általános egészséget lehet figyelni és az ideális edzés intenzitást is lehet szabályozni.

Zavar, ha az ébresztőóra hangosan csörög minden reggel? Az okos karkötő ezt a problémát is meg tudja oldani, ugyanis rezgő funkcióval ébreszt, nem hanggal. Ennek köszönhetően csak az ébred fel, akinek fel kell, másokat nem zavar az ébresztés. Nem csak ébresztéskor, hanem alvás közben is hasznos az okos karkötő, mert figyelni tudja az alvás.