Cégkivonat beszerzése elektronikus formában

Cégkivonat beszerzése elektronikus formábanAz internetes ügyintézés népszerűsége a koronavírus előtt is növekvő tendenciát mutatott, a járvány óta pedig mindenki, aki teheti, online szereti ügyeit intézni. Ha cégekről van szó, akkor az ügyintézések egyik alapvető, szinte minden esetben kötelező dokumentuma a cégkivonat, amit elektronikus formában is be tudunk már szerezni.

Az elektronikus formájú cégkivonatnak köszönhetően nem kell sorban állni, nem kell a cégbíróságon várakozni, hanem leadjuk a „rendelést”, és, ha bankkártyával fizetünk, akkor pár másodperc után meg is kapjuk a cégkivonatot. A koronavírus okozta helyzetben kifejezetten előny, hogy nem kell kimozdulni otthonról, emellett pedig rengeteg időt is meg tudunk takarítani.

Az elektronikus cégkivonat ugyanúgy hiteles változatban érkezik, mint a papír alapú hiteles cégkivonat, így nem kell attól tartanunk, hogy bizonyításra alkalmatlan dokumentumot kapunk. Egyedül közhiteles cégkivonatot nem fogunk tudni beszerezni elektronikus formában, ugyanis ez mindenképpen papír alapú dokumentum kell, hogy legyen, a magasabb fokú hitelesítés miatt. Megrendelni persze ezt is ugyanúgy meg tudjuk, és egy futárszolgálat 1-2 munkanap alatt ki is fogja azt szállítani nekünk.