Torokfájás ellen recept nélkül

Torokfájás ellen recept nélkülA torokfájás az egyik leggyakoribb egészségügyi tünet, komoly problémát is jelezhet, de gyakran néhány nap alatt elmúlik, különösen akkor, ha valamilyen recept nélküli készítményt is szedünk. Nézzük meg ezek közül a legnépszerűbb választási lehetőségeket torokfájás ellen.

A torokfájást jellemzően baktérium vagy vírus okozza, de néha allergia következtében is kialakulhat. A baktérium vagy vírus elleni kezelés a nehezebb, de enyhébb tünetek esetén otthon is megoldható. A házi praktikák közül a méz és a gyógyteák szoktak segíteni. Ha kicsit komolyabbak a tünetek, akkor vény nélkül kaphatók a patikákban különböző készítmények. Az egyik ilyen az izlandi zuzmó gyógynövényből készült szirup. Hatása elsősorban gyulladáscsökkentő, csillapítja az irritációt, és ezzel enyhíti a torokfájást.

Hasonló termék a szintén recept nélkül kapható lándzsás útifű. Ez a gyógynövény szintén enyhíti a torokfájást, valamint segít a köhögés csillapításában is és a légutak tisztításában is. A lándzsás útifű nagy előnye, hogy viszonylag jó íze van, mivel jellegzetesen édes. Emiatt nem sokan nem gyógyszerként tekintenek rá, hanem finomságként, és így akár még a kisgyermekek is szívesen fogyasztják.

A harmadik népszerű, bárki számára elérhető termék a kakukkfű növényből készült készítmény. A kakukkfű gyulladáscsökkentő, antibakteriális és görcsoldó hatásokkal is rendelkezik, ezeket hasznosítják a készítményeknél is.