Online ügyintézés elektronikus cégkivonattal

Online ügyintézés elektronikus cégkivonattalAz emberek többsége, amit csak lehet, szeret online intézni. Nincs ez másképp a céges teendők esetén sem, a céges ügyintézésekhez azonban általában nyomtatványokat kell kitölteni, dokumentumokat kell mellékelni. Az egyik legnépszerűbb dokumentum a cégkivonat, amit ma már szinte minden céges teendő esetén be kell mutatni. Szerencsére ezt online is meg lehet tenni, köszönhetően a hiteles és az e-hiteles cégkivonatoknak.

Mielőtt az elektronikus dokumentumokra rátérnénk, fontos megemlíteni, hogy olyan esetben, amikor közhiteles cégkivonatot írnak elő, nem lehetséges az online ügyintézés, a közhiteles cégkivonat ugyanis minden esetben papír alapú dokumentum.

A két elektronikus ügyintézésre alkalmas típus közül a hiteles cégkivonat a népszerűbb, ugyanis egy egyszerű dokumentumról van szó, amit e-mailben küldenek. Szemben az e-hiteles cégkivonattal, nincs szükség külön programra a megnyitáshoz, és az ára is jóval alacsonyabb.

A drágább változat az e-hiteles cégkivonat, amely egy speciális, es3 fájlformátumot jelent, és a megnyitásához is speciális programra van szükség. Szerencsére ez az e-Szigno nevű program ingyenes, viszont mindenképpen szükség van rá, így csak olyan helyen fogadják el az e-hiteles cégkivonatot, ahol meg is tudják azt nyitni. Az e-hiteles cégkivonat magasabb hitelesítési szintet jelent, köszönhetően az elektronikus aláírásnak, ezt az elektronikus aláírást lehet ellenőrizni a program segítségével.

2021.december 16

Online ügyintézés elektronikus cégkivonattalAz emberek többsége, amit csak lehet, szeret online intézni. Nincs ez másképp a céges teendők esetén sem, a céges ügyintézésekhez azonban általában nyomtatványokat kell kitölteni, dokumentumokat kell mellékelni. Az egyik legnépszerűbb dokumentum a cégkivonat, amit ma már szinte minden céges teendő esetén be kell mutatni.

2021.szeptember 08

Szén-monoxid mérgezés megelőzése érzékelővelA szén-monoxid mérgezés megelőzésére nagyon oda kell figyelni, ugyanis akár az életünket is elveszíthetjük, ha nagy mennyiségű szén-monoxidot lélegezünk be. Mivel ez a gáz fa, földgáz, szén stb. égésekor keletkezik, így szinte minden háztartásban előfordulhat akár a mindennapok során is. Mivel színtelen, szagtalan gázról van szó, így saját magunk nem tudjuk érzékelni.

2021.augusztus 18

Mit kell tudni az Apostille cégkivonatról?Egyre több olyan vállalkozás van, amely nem csak Magyarországon, hanem külföldön is szeretne tevékenykedni, szerződést kötni, ügyet intézni. A hazai ügyintézésekhez hasonlóan külföldön is dokumentumok sokaságát kell mellékelni egy-egy ügyintézés során, és a cégkivonat az országon kívül is alapvető, szinte mindig szükséges dokumentum lesz.

2021.július 08

Generikus vagy originális gyógyszer, mi a különbség?A gyógyszerfejlesztést tekintve két nagy csoportot különböztethetünk meg, az egyik a generikus, a másik pedig az originális. De mit is jelentenek ezek a kifejezések?

2021.március 22

Céges dokumentumok igénylése onlineAz internetes vásárlás nem csak a kereskedelmet, hanem a hivatalos dokumentumok igénylését is jelentősen átalakította. Amíg korábban személyesen kellett céges dokumentumokat beszerezni, addig manapság már ez is úgy működik, mint az online vásárlás. Olyan dokumentumokat, mint pl. a cégkivonat (minden változata), cégmásolat, névjegy, mérleg online is igényelhetünk.

2021.február 09

Cégkivonat beszerzése elektronikus formábanAz internetes ügyintézés népszerűsége a koronavírus előtt is növekvő tendenciát mutatott, a járvány óta pedig mindenki, aki teheti, online szereti ügyeit intézni. Ha cégekről van szó, akkor az ügyintézések egyik alapvető, szinte minden esetben kötelező dokumentuma a cégkivonat, amit elektronikus formában is be tudunk már szerezni.