Lehetséges otthon a végleges szőrtelenítés?

Lehetséges otthon a végleges szőrtelenítés?Ha szőrtelenítésről van szó, akkor általában két dolgot tartanak szem előtt az emberek. Az egyik, hogy minél tartósabb legyen a választott módszer, a másik pedig, hogy minél egyszerűbben, otthon is megoldható legyen a szőrtelenítés. A kettőt azonban nem nagyon lehet összehozni.

Az otthoni szőrtelenítési módszer elsősorban a borotválás, mert könnyen megoldható és nem kell hozzá szakértelem. A szőrtelenítést persze néhány naponta meg kell ismételni, így egyáltalán nem végleges megoldásról van szó. A gyantázás már tovább tart, és egy kis gyakorlat szerzés után szintén tudjuk otthon, magunknak csinálni. A gyantázás már hosszabb eredménnyel jár, de ezek is hetekben mérhetők csak.

Mindezek miatt otthoni szőrtelenítés esetén is elterjedtek már a különböző gépek. Az egyik ilyen a villanófényes szőrtelenítést végző gép. Végleges megoldást a villanófényes szőrtelenítés sem jelent, de hosszan tart és otthon is végezhető. Azzal azonban tisztában kell lenni, hogy az otthoni villanófényes szőrtelenítő gépek nem rendelkeznek olyan jó teljesítménnyel, mint a szalonban használtak a biztonság miatt.

Így csak egyetlen megoldás van, ami végleges eredménnyel jár, mégpedig a szalonban, szakember által végzett lézeres szőrtelenítés. Szerencsére a lézeres szőrtelenítéshez általában csak 6-8 alkalomra van szükség, majd pedig kb. évente kell emlékeztető kezelésre menni, így nem jár olyan sok kellemetlenséggel, és nem is kell rá sok időt szánni, ha éves szinten gondolkodunk.