Mit kell tudni az Apostille cégkivonatról?

Mit kell tudni az Apostille cégkivonatról?Egyre több olyan vállalkozás van, amely nem csak Magyarországon, hanem külföldön is szeretne tevékenykedni, szerződést kötni, ügyet intézni. A hazai ügyintézésekhez hasonlóan külföldön is dokumentumok sokaságát kell mellékelni egy-egy ügyintézés során, és a cégkivonat az országon kívül is alapvető, szinte mindig szükséges dokumentum lesz. Nem mindegy azonban, hogy milyen cégkivonatot mellékelünk, ugyanis külföldi felhasználásra egy speciális típus, az ún. Apostille cégkivonatra lesz szükség.

Az Apostille cégkivonat egy olyan felülhitelesítést jelent, melyet a hiteles cégkivonaton végeznek el. Gyakorlatilag ez a felülhitelesítés jogosítja fel a dokumentumot arra, hogy külföldön is fel lehessen használni. A dokumentum tartalma tehát megegyezik a hiteles cégkivonat tartalmával, a különbség közöttük a 
Amikor Apostille cégkivonatot igényelünk, akkor meg kell adnunk azt is, hogy melyik országban szeretnénk felhasználni a dokumentumot, ugyanis csak ebben az esetben állítanak ki Apostille cégkivonatot.

Hasonlóan az itthon használatos cégkivonathoz, az Apostille cégkivonat is 30 napig érvényes, az ára azonban többszöröse a hiteles cégkivonat árának, úgyhogy érdemes úgy időzíteni az igénylés időpontját, hogy időben meg is kapjuk a dokumentumot, de még fel is tudjuk használni, ne kelljen feleslegesen újat igényelni.

Az Apostille cégkivonat azokban az országokban használható fel, melyek csatlakoztak az Apostille Egyezményhez. Ha nem ilyen országban akarjuk felhasználni, akkor a Külügyminisztérium felülhitelesítésére lesz szükség.

2021.december 16

Online ügyintézés elektronikus cégkivonattalAz emberek többsége, amit csak lehet, szeret online intézni. Nincs ez másképp a céges teendők esetén sem, a céges ügyintézésekhez azonban általában nyomtatványokat kell kitölteni, dokumentumokat kell mellékelni. Az egyik legnépszerűbb dokumentum a cégkivonat, amit ma már szinte minden céges teendő esetén be kell mutatni.

2021.szeptember 08

Szén-monoxid mérgezés megelőzése érzékelővelA szén-monoxid mérgezés megelőzésére nagyon oda kell figyelni, ugyanis akár az életünket is elveszíthetjük, ha nagy mennyiségű szén-monoxidot lélegezünk be. Mivel ez a gáz fa, földgáz, szén stb. égésekor keletkezik, így szinte minden háztartásban előfordulhat akár a mindennapok során is. Mivel színtelen, szagtalan gázról van szó, így saját magunk nem tudjuk érzékelni.

2021.augusztus 18

Mit kell tudni az Apostille cégkivonatról?Egyre több olyan vállalkozás van, amely nem csak Magyarországon, hanem külföldön is szeretne tevékenykedni, szerződést kötni, ügyet intézni. A hazai ügyintézésekhez hasonlóan külföldön is dokumentumok sokaságát kell mellékelni egy-egy ügyintézés során, és a cégkivonat az országon kívül is alapvető, szinte mindig szükséges dokumentum lesz.

2021.július 08

Generikus vagy originális gyógyszer, mi a különbség?A gyógyszerfejlesztést tekintve két nagy csoportot különböztethetünk meg, az egyik a generikus, a másik pedig az originális. De mit is jelentenek ezek a kifejezések?

2021.március 22

Céges dokumentumok igénylése onlineAz internetes vásárlás nem csak a kereskedelmet, hanem a hivatalos dokumentumok igénylését is jelentősen átalakította. Amíg korábban személyesen kellett céges dokumentumokat beszerezni, addig manapság már ez is úgy működik, mint az online vásárlás. Olyan dokumentumokat, mint pl. a cégkivonat (minden változata), cégmásolat, névjegy, mérleg online is igényelhetünk.

2021.február 09

Cégkivonat beszerzése elektronikus formábanAz internetes ügyintézés népszerűsége a koronavírus előtt is növekvő tendenciát mutatott, a járvány óta pedig mindenki, aki teheti, online szereti ügyeit intézni. Ha cégekről van szó, akkor az ügyintézések egyik alapvető, szinte minden esetben kötelező dokumentuma a cégkivonat, amit elektronikus formában is be tudunk már szerezni.